Grästorp Kampsport

Bildades 2012 av Jens Högsander och Ann Andersson. Från början en Taekwondoklubb som ganska omgående anslöt sig till Hoku Shin Ko Ryu eftersom Jens redan tränade Jujutsu och hade varit på Honbu Dojo flera gånger. Med bakgrund inom Taekwondo, Jujutsu, Hapkido och flera andra kampsporter så skapades snabbt en dynamisk träningsform som drog måpnga nyfikna elever till dojon. 

Redan tidigt hade Grästorp en enorm framgång i sin rekrytering och efter första året så hade föreningen närmare 200 medlemmar som tränade flera olika former av Kampsport. Idag finns det Jujutsu, Iaido/Kobudo, Taekwondo, Kickboxing och KampCardio på schemat i Grästorp. 

Sedan sommaren 2015 jobbar Jens på Honbu Dojo i Lund och hela familjen har lämnat Grästorp för en flytt till Skåne. Som ansvarig huvudinstruktör för Jujutsu lämnades huvudansvaret till Henrik Svensson, som förutom sin erfarenhet och historia inom Hoku Shin Ko Ryu även har en lång bakgrund inom Aikido. Tillsammans med Rune Eines, som annars är huvudinstruktör i Nossebro Kampsport, drivs klubbens Jujutsusektion vidare i god stil och eleverna ses regelbundet besöka Honbu Dojo! 

Henrik Svensson - 2 Dan Hoku Shin Ko Ryu Jujutsu Henrik Svensson - 2 Dan Hoku Shin Ko Ryu Jujutsu

Henrik Svensson
Huvudinstruktör
3 Dan, Hoku Shin Ko Ryu Jujutsu
1 Kyu Aikido
1 Dan Hoku Shin Ko Ryu Iaido
4 Kyu Hoku Shin Ko Ryu Kobujutsu

Grästorp Kampsport och "dotterklubben" Nossebro Kampsport är några av de flitigaste lägerdeltagana på Honbu Dojo. Klubben har en stor kollektiv passion till kampsporterna de utövar, vilket visar sig i det engagemang och den glädje som utstrålas. 

Besök Grästorp Kampsports hemsida > > > > >

Gilla Grästorp Kampsport på Facebook > > > >