Tom O'Dell
Tom O'Dell

Tom är vår Amerikanske vän som kom till oss när hans dotter Matilda började träna för många år sedan.

Som ung tävlade han i brottning på highschool i USA, men tack vare sin dotter och den vänskapliga och respektfyllda stämningen  på House of Samurai väcktes intresset till kampsport på allvar. Idag är han House of Samurais huvudinstruktörer inom jujutsu. Han tränar aktivt Iaido, Kobujutsu och Jujutsu och är ett av våra viktiga kugghjul i bl.a organisationen under Sommarlägret.

Tom arbetar mycket med våra barngrupper och förklarar, Jag vill att alla som tränar hos oss ska känna sig sedda och bekräftade. När barnen är klara för dagen, vill jag gärna att de ska längta efter nästa gång vi träffas och tränar ihop!  
 

"När jag först kom till House of Samurai med min dotter förstod jag att alla var välkomna att träna här, och alla kunde utvecklas i egen takt efter egen förmåga. Mitt mål som tränare är att förmedla den ödmjuka inställningen till alla som kommer hit och tränar!" 

Utanför dojon är Tom professor i etnologi vid Lunds universitet och trivs med den möjlighet arbetet ger honom att hjälpa unga människor att växa. Han är hundägare och djurälskare, har ett förflutet som bassist med intresse för hårdrock och han älskar att skratta högt med vänner och bekanta!

Renshi
5:e Dan Hoku Shin Ko Ryu Jujutsu